Mikael Nordfeldths kontor raidat av polisen

Övervakning av piratpartiet

Vice Distriksledare för Norra Distriktet i piratpartiet, Mikael Nordfeldth, tillika riksdagskandidat och fd Europaparlamentskandidat har fått sitt kontor raidat av polisen. Dom har enligt uppgift tagit samliga påslagna datorer. Orsaken till raiden är en polisanmälan upprättad av Umeå Kommun, baserad på att Mikael har haft mycket trafik riktat mot ett enskilt ip-nummer.

Jag ser framför allt att två enorma fel har begåtts här:

Inget brottsligt

Att ha mycket trafik mellan två punkter är inget olagligt, det är inte ens misstänkt. Det är en normal förfaran vid t.ex. backup. Ändå väljer Umeå kommun att upprätta en anmälan över detta och polis/åklagare väljer att agera på detta.

Övervakad trafik

För att den anmälan som är inlämnad ska kunna göras har alltså Umeå kommun gått in och gjort en trafikanalys av vilken trafik som har gått från Mikaels kontor. Man har alltså kollat upp om Mikael har kommunicerat med en eller flera maskiner (individer). Detta bör kunna jämställas med att begära ut telefonlistor från ett telefonbolag, något endast polis har rätt att göra.

Andra som skriver om samma ämne: Anna Troberg, Qeruiem, soso, MMN-O själv, Richie, Skivad Lime, Sagor från Livbåten, HAX