Fantasy som politisk skola

En sanning behöver inte alltid vara sann. En konst som många partiers företrädare lär sig är att säga saker som är sanna men undviker sanningen. Detta självklart för att åker dom fast med en lögn sitter dom illa till, men kan dom bevisa att det dom sagt är sant är dom säkra. Därför kan två stycken sitta vid ett bord där båda talar sanning och säger att den andra ljuger. Genom att dom har olika fakta. Ett vanligt sätt här är t.ex. att hänvisa till utredningar gjorda av partiska personer/organisationer.

För en spännande och rolig genomgång av hur detta fungerar rekommenderas Robert Jordans bokserie Wheel Of Time.

Det finns även små handlingar som i framtiden kan visa sig ha en otroligt stor politisk betydelse. Där man trodde att det var någonting som hände men det var egentligen något annat som ingen tänkte på som i framtiden skulle visa sig spela stor roll.

För en fascinerande beskrivning av en sådan värld rekommenderas Raymond E. Feist och Janny Wurts böcker om Mara.