Vi måste synas mer!

Nu har gammelpartierna dragit igång med att slåss om vem som kommer att få makten i år och snacket verkar handla om jobben i år åxå. Dom rödgröna pekar på vad dom blåa har gjort och dom blåa försvarar sig självklart.

I år är det väldigt många förstgångsväljare på plan. Väldigt många som kanske för första gången kommer att försöka fördjupa sig i politikens värld och klura ut vad som skiljer sig mellan de olika partierna. Det är nu vi måste synas!

Efter att ha sett dagens avsnitt av Korrespondenterna på svt2 så inser man hur viktigt internet är för demokratin. Iran spred videos på Youtube för att visa hur demonstrationerna gick till, hur en ung kvinna på 27 år skjuts ner och blir en symbol för motståndet. Observera att det här är en stark video, det är en dödscen på riktigt.

Det är inte det enda landet som är i konflikt och strängt censurerat av staten, så att dess invånare inte ska få tillgång till vad som hänt. Bloggare grips och slängs i fängelse, filmare av youtubeklipp får gå under jorden och journalister lever farliga liv om de stannar kvar.

Det är svårt att få grepp om det här i Sverige. I trygga Sverige där maktkampen står mellan vem som är bäst lämpad att skaffa jobb till landets invånare. Det är svårt att förstå att i vissa länder är internet ett fantastiskt verktyg för att nå ut till världen med nyheter som länderna själva förnekar, när vi själva inte upplevt censurens hård koppel.

Piratpartiet står upp för internets demokrati, för att hålla det öppet för alla utan censur och övervakning. Vi måste visa upp oss mer, synas för Sverige, för övriga världen verkar ha fattat vad en fritt internet betyder och vad som verkligen är viktigt!