Öppna program anti-amerikanska

Enligt branshorganisationen IIPA är det tydligen anti-amerikanskt av en stat, i detta fall Indonesien, att rekommendera myndigheter att köra öppen källkod. JörgenL skriver ett otroligt bra inlägg om detta, missa ej!

Jag hävdar att det är dumt att inte köra fria och öppna programvaror, både inom offentlig förvaltning och i företag. Att det är många som gått igenom källkoden på det man kör och att man själv kan kolla exakt vad som körs på en dator är fundamentalt för att ha kontroll. Att köra något hemligt på en internetansluten dator med stängd programvara på anser jag vara förkastligt.

Eftersom programmering är en konstart så passar öppen programvara även in på piratpartiets hörnstolpe delad kultur, men det kanske bara är min syn som programmerare. I kod finns även kunskap, kunskap skall som piratpartiet säger vara fri! Endast genom att veta vad som körs på din dator kan du skydda ditt privatliv.

Öppen källkod är det mest fundamentala i en piratistisk ideologi!