Med upphovsrätten som vapen

Silenced....

Silenced....

En god vän till mig blev nyligen kontaktad av Uppsala nya Tidning, unt.se. Uppsala nya tidning gillade inte min väns sätt att argumentera i den ständigt pågående genusdebatten och dom valde att angripa meningsmotståndaren med upphovsrätten som vapen. Det min vän har är en webproxy, enkelt uttryckt. Den hämtar text från valfri sida, manipulerar den enligt i förväg uppsatta regler och slutligen skickar den manipulerade texten till den som efterfrågade den. Den lagrar inget och publcerar i egentlig mening ingenting.

Det jag finner anmärkningsvärt är att en tidnings chefredaktör använder upphovsrätten för att tysta en meningsmotståndare. Lars Nilsson på Uppsala nya tidning borde skämmas och be om ursäkt till Mathias!

Jag vill påpeka att jag inte tar ställning i själva genusfrågan. Jag tar däremot kraftfull ställning för Mathias rätt att argumentera hur han vill och mot att använda upphovsrätten för att tysta meningsmotståndare!

Jag vet inte om Lars Nilssons sätt att använda upphovsrätten ligger i linje med dagens upphovsrätt. Gör den det bör upphovsrätten modifieras på ett sådant sätt att det inte gör det. Det finns ett parti som idag ser att det finns problem med upphovsrätten och vi är Piratpartiet. Piratpartiet ställer upp i riksdagsvalet 2010 för kunskap, kultur och integritet!

Skriver om samma ämne gör Oscar Swartz och fyller på med att transgenus egentligen inte gör mer än vad Google Translate gör!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , och .