Uppföljning Transgenus

Isabell & Scabeater

Isabell & Scabeater by Scabeater - Click for source

Det finns all anledning att kliva tillbaka ett steg och titta på vad som händer ibland, att ta ett andetag och kolla på saker sansat. I frågan med transgenus har jag ibland skrivit med mycket känslor, eftersom den anmälda är en god vän. Jag tycker dock att Opassande har en otroligt bra och sansad analys av saken så jag lämnar det åt henne.

Juridik
Jag ägnade gårdagen åt att försöka lista ut om Alfons-domen kan ha bäring på Transgenus-anmälan. Att det är frågan om en parodi eller satir kan det knappast råda nån tvekan om, däremot undrar jag om det faller på att han använt för stora sammanhängande delar av originalverken. Någon juridiskt bevandrat får gärna filosofera kring detta.

Jag har idag via mail begärt ut den anmälan som riktats mot transgenus, jag hoppas att polismyndigheten i västernorrland skickar den till mig inom en nära framtid. Det kommer givetvis upp en kopia så fort jag har den.

Transgenus fortlever
Transgenus har nu även dykt upp på egen domän. Det finns även en portning av transgenus till ren php.

Jag fick via Tanja Bergkvist se att Transgenus skapare även har framfört kritik mot genusväldet på det andra sättet han är suverän på: sin musik. Att han fick veta om polisanmälan på Pi-Dagen är tragiskt då han har en alldeles speciell relation till just PI.

Humor
Gårdagens skratt kom iaf när jag fick veta att ansvarig polis delar efternamn med den kände piratjägaren som är känd för att tränga sig in i folks hem…

Andras åsikter
Oscars inlägg finner jag värt att lyfta igen, speciellt eftersom det pågår en ganska intressant diskussion under det. Futuriteter lyfter upp att man även verkar ha vänt sig mot ISP, detta ser jag gärna mer information angående om någon har.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , och .