Transgenus anmäld för dataintrång

We need freedom of speech

We need freedom of speech - Click for source

Jag har idag fått hem kopia av den polisanmälan som riktats mot Transgenus av Sundsvalls tidning. Det visar sig att den inte säger ett ord om upphovsrättsbrott, vilket jag tidigare trott att det rörts sig om. Det visar sig att Transgenus är anmäld för dataintrång. Den tid jag lade ner på att läsa alfonsdomen får jag helt enkelt se som allmänbildning.

Det gör det dock ännu mer oförståeligt enligt mig. Transgenus har inte ändrat något på Sundsvalls tidnings sida, den har levererat en modiferad version av sidan för att göra en politisk poäng! Att flera tidningar reagerat så mot Transgenus är anmärkningsvärt!

Transgenus lever vidare hos bl.a. Skivad Lime. Det finns även nya varianter som firefox-plugin och bookmarklets!

Polisanmälan Transgenus (PDF)

Läs även andra bloggares åsikter om och .