Piratfrågor i Västerbotten

Winderlandschaft in Umea

Winderlandschaft in Umea

Det är spännande att vara pirat i västerbotten. Två stycken mål som berör västerbottenspirater starkt rör dom två så kallade dataintrång som västerbottningar påstås ha utsatts för. Båda två är fall där brottsrubriceringen dataintrång används väldigt krativt. Nog för att jag gillar kreativitet, men kanske inte i just rättssamhället.

Det första är det som startade med att MMN-Os kontor i hamnmagasinet blev raidat. Dataintrånget där bestod i att han inte hade dragit ut den tp-kabel som suttit i väggen när kontraktet formellt sett upphört den 31 december om jag förstått det hela rätt.

Det andra fallet är den anmälan som drabbat transgenus. Transgenus drevs av Matte Matik som är från Skellefteå. Här är möjligen anmälan om dataintrång än mer löjeväckande, det som är anmält är alltså att Matte på egen server har drivit en tjänst som transgenifierar, en sorts översättning, en sida för att visa om den var sexistisk. Om texten efter transgenifiering blir rasistisk så visar det på att den innan transgenifieringen var sexistisk.

Att piratpartiet helt klart har en roll att spela på hemmaplan i Västerbotten råder det ingen tvekan om.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och .