Att sopa problemen under mattan

Hide n Seek

Hide n Seek

Cecilia Malmström vill införa ett barnporrfilter på Internet. Att alla sätt att bekämpa barnporren är bra är vi nog alla överens om, men då borde vi också vara överens om att dölja problemet inte löser det. För det är precis detta det handlar om. Om det finns barnporr på internet före vi lägger på ett filter så kommer ju barnporren att finnas där även med filtret.

Filtret löser inte problemet: att barnporren skapas i första hand!

Kampen mot barnporren måste stå i att jaga producenter av barnporr, dom som förgriper sig på barn. Det kan inte handla om att vi ska lägga en blöt filt över barnporren så den inte syns och låta övergreppen pågå under den.

Det finns flera problem med censurmetoden av barnporr också och det är att när väl infrastrukturen är på plats. När vi har ett samordnat filter för att kunna dela upp internet i en godkänd och en icke godkänd del. Då kommer ändamålsglidningen. Det är då argumenten kommer att komma för att lägga till: vad dåvarande regering tycker är olämpligt. Det är ju billigt, bara en extra rad i censuren så är det klart?

Nej, låt oss ha ett fritt internet. Som kan användas till att jaga dom som begår övergrepp istället!

Filter fungerar dessutom inte, dom går att kringgå och pedofiler blir även dom bättre på att använda darknets och andra sätt att skydda sin anonymitet på nätet. Anonymitet på nätet är däremot inget som per definition betyder att man är elak. Detta har scouterna till min stora glädje förstått; läs om hur dom delar med sig av internet till folk som vill surfa anonymt.

Piratpartiet vill ha ett öppet internet. Ett öppet internet kan användas till att bekämpa brott. Rösta lila den 19 september.

Läs även andra bloggares åsikter om , , och .