Förlagsindustrin sopar mattan med filmindustrin

The book of secrets

The book of secrets - Creative Commons picture by Chrnobylbob - Click for source

Filmindustrin tänker bakvänt när den säger att den tänker vänta till folk slutar piratkopiera med att skapa nya affärsmodeller då det är precis nya affärsmodeller som återigen skulle kunna ge industrin makten åter. Jag instämmer i Yamikos kommentar: Bra tänkt där, Einstein.. Filmindustrin med uppbackning av Microsoft och Apple håller i detta nu på att skaffa sig nyckeln till din tv, din stereo och din dator.

Lake skriver istället om branschen som tänker helt tvärtemot. E boks-industrin har mycket stora möjligheter att bli ett exempel på hur nyskapande räddar en annars döende kultur-industri. Det är väldigt talande att Piratpartiets vice Partiledare kommer från just bok och förlagsbranschen.

Skillnaderna mellan branscherna kan enkelt beskrivas i ett ord: Kundvård.

Alltid lika brillianta Jardenberg har skrivit en bloggpost som alla författare som vill följa med in i framtiden bör läsa: Sociala medier för författare.

Läs även andra bloggares åsikter om , och .