Fildelning och barnporr är olika saker – basta

Save the Internet by Squirmelia

Save the Internet by Squirmelia - Creative Commons - Click for source

Det finns ett knep inom politisk debatt som kallas ”guilt by association”. Det går helt enkelt till så att man nämner något som alla tycker är avskyvärt tillsammans med det man vill misskreditera. Ett väldigt enkelt och, tyvärr, effektivt knep. Eftersom vanliga, hederliga, argument mot fildelning inte har avsedd effekt så väljer man ofta att angripa fildelning just med detta argumentationsknep.

Det är med detta i bakhuvudet man ska läsa Ricks inlägg om ministerrådets ihopklumpning av avskyvärda brott med just fildelning. Här jämställer man alltså, och håll i er nu, knark och barnporr med, tadaa, fildelning!

Dom sätt som man diskuterar att använda för att stänga ner hemsidor som inte passar ministerrådet är två, och nu blir det tyvärr tekniskt. Det första är dns-blockeringar. Detta är inte svårare att passera att vem som helst som idag har valt en snabb dns-server eller en som lovar att inte filtrera passerar filtret. Det andra är att dra tillbaka tilldelade ip-adresser. Hax beskriver detta som att bomba en stad pga en misstänkt brottsling. Hax överdriver sin vana troget lite, det liknar snarare att sätta en ogenomtränglig energisfär runt en stad så att den inte går att nå… äh, bombmatta är inte en så djävla dålig beskrivning ändå!

Som ofta förut skrev Kalle Vedin om det här före många andra. Följ för fan han om du inte redan gör det, det är oftast snabbt och det är alltid relevant när Kalle skriver om något!

Den här filmen har jag inte länkat till förut, skriver jag om Cecilia så finns ju chansen att hon läser här och då borde hon verkligen se den. Så jag lägger in den.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och .