Stoppa övervakningssamhället

Stoppa Övervakningen

Stoppa Övervakningen - Bild med tillstånd - Fotograf Per Fridh

Från Hax nås jag av nyheten att Irland skickar en del av datalagringsdirektivet till EU-Domstolen. Det är roligt att den prövas, även om jag hyser få förhoppningar om att det ska ta stop där. För att få stopp på vansinnet behövs det politisk styrka och vilja. Det bästa sättet just nu att säkra det är att rösta in piratpartiet i riksdagen den 19 september.

Det obehagligaste med datalagringsdirektivet och dom enorma mängder information som kommer att samlas in är att vi vet hur inkompetenta dom som sätts att behandla känslig information ofta är. Vill du att alla personliga uppgifter av dig hanteras av inkompetenta människor? Om inte, rösta pirat den 19 september. Kom ihåg att det bara räcker med att en gör fel för att det ska läcka.

Inte för att allt som läcker är misstag visserligen, din kommunikation kan också användas som handelsvara av FRA och andra som redan idag har tillgång till din privata kommunikation. Piratpartiet vill att du ska få ha din privata kommunikation just privat.

En annan baksida av att vi tar fram avlyssnings och spårningsteknik här på hemmaplan är att då finns den enkelt att köpa för diktaturer. Då vi inte ens hanterar avlyssningen rättssäkert på hemmaplan så är det inte svårt att räkna ut hur den kan användas där

I Sverige har vi ett starkt källskydd, ett källskydd våra journalister inte kommer kunna garantera då FRA redan har tillgång till all elektronisk kommunikation som sker till och från redaktioner. Hädanefter kommer källskydd att kräva masker och fysiska möten.

borgarna och rödgröna är överens (eller? Jo!) om att dina samtal, dina sms ja till och med vart du är skall lagras och att du rutinmässigt skall övervakas så finns det bara ett val i höst. Piratpartiet – för din rätt till integritet.

Och du, gå in på ungdomsförbundens lögner. Tänk på att det är moderpartierna som kandiderar… Passa även på att läsa om Mikael Nilssons besök på FRA. Det verkar som att FRA har lite bättre koll än dom som stiftar deras lagar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , och .