IPRED hjälper grova brottslingar

Johanna Wiklund tar emot blomma

Johanna Wiklund tar emot blomma - Creative Commons - CC-BY-NC - Emma Ershag

Då staten valde att inte skydda sina medborgare, sina arbetsgivares, integritet så hände nånting lika fantastiskt som självklart. Integritet blev en konkurrensfördel och helt plötsligt slogs internetleverantörer om att vara först med att radera uppgifterna om vilken kund som haft vilket ip vid en given tidpunkt. Piratpartiet gav en blomma till AllTele för deras beslut att göra detta. Det finns dock en baksida med denna hantering av uppgifterna. Grova brottslingar som använder internet för att planera och genomföra sina dåd kan inte längre spåras, då viktig information saknas.

Att regeringen valde att, mot sitt eget löfte, jaga en hel ungdomsgeneration har alltså fått till effekt att polisen inte längre effektivt kan spåra riktiga brottslingar och skapa en känsla hos ungdomar att det finns lagar som inte är så farliga att bryta. Brottslingar från brott med faktiska offer. Brott som gör att någon faktiskt drabbas och inte brott som medför att målsägande gynnas. Dom dubbla inkomsterna som skivbolagen får genom att först fler köper skivorna tack vare fildelningen och sedan kan dom driva in pengar igen genom att stämma dom måste vara en av dom mest fantastiska affärsidéer jag har skådat. Synd bara om dom fans som drabbas.

Näe, jag skämtar. Att jaga sina fans är dåligt för den långsiktiga lönsamheten så jag tror egentligen inte alls på affärsidén. Var glada över gratisreklamen och sluta tänka kortsiktigt.

I höst får du som är över 18 rösta i riksdagsvalet. Du har då ett antal alternativ som innebär att IPRED kommer vara kvar och ett som innebär att IPRED kommer att rivas upp. Om du inte vill gynna den grova brottsligheten ska du rösta på Piratpartiet.

Uppdatering: I Polemik har en lista på dom som valt att inte spara.

Läs även andra bloggares åsikter om , och .