Stim attackerar Google

Genom Fullmentalstraightjacket får jag veta att Stim är upprörda på att dom inte har något avtal med Youtube, som ägs av Google. Jag är uppriktigt glad att det är just Youtube dom riktar in sig på, en mindre aktör inom samma genre skulle dom ha mycket lättare att skrämma och pressa fram ett avtal med. Google har en armé av jurister och kommer inte låta sig tvingas in i något dom inte ser vinst i.

Google Classic: Please Allow 30 Days for your Search Results

Google Classic: Please Allow 30 Days for your Search Results - CC by dullhunk - Click for Source


Självklart ska inte google behöva betala något till insamlingssällskapen! Youtube är troligen den näst viktigaste arenan att synas på idag om du som artist vill nå ut i sverige. Facebook är fortfarande ohotad, men också här råder synergi då youtube-filmer delas på just facebook. Att få betalt för marknadsföring är lite ologiskt men tydligen vad skivbolagen förväntar sig idag. För det är fortfarande så också, dom ökande intäkterna och i princip alla intäkter från digital försäljning stannar hos skivbolagen och kommer inte artisterna till del.

Läs även andra bloggares åsikter om , , och .