Det här med integritet

Jag har diskuterat integritet och övervakning med olika människor och blivit så chockerad över deras svar att jag inte ens kunnat svara ordentligt. Bland svaren jag fått har ”Men det kan väl vara bra med övervakning. Det skadar väl bara dom som har nåt att dölja?”.
Ja, visst. Det är sant. Det skadar bara dom som har nåt att dölja.

Men. Vem är det som bestämmer vad som ska döljas eller ej? Det kan hända att vissa fortfarande litar på regeringen, dom skulle aldrig göra nåt.
Med lagen Ipred så fick företag makt att leka polis. Säpo har alldeles nyligen bevisat att dom är för inkompetenta för att ens bli straffade för deras grova tjänstefel.
Känns det där som ett samhälle där regeringen verkligen är pålitiligt? Och tycker du fortfarande att det känns som att dom går att lita på, vet du då vilka som sitter vid makten om 12 år? Kan du ärligt säga att även dom går att lita på? För lagarna kommer att följa med och vi vet inte än vilka lagar som kommer att komma.

Jag har redan valt sida, den lila sidan som säger Nej till övervakningen. Gör det du också!