Telia och Swetorrents

Antipiratlobbyn försöker fortfarande att få ut identiteten på dom som står bakom Swetorrents. Siten som sådan är inte längre en torrentsite. IPRED-lagen fungerar ju så att det är operatören som vid vite tvingas att lämna ut informationen om sina kunder. Detta ställer dom givetvis i en konstig situation, då dom inte är anklagade för att göra något fel men ändå är dom som tvingas till rätten för att försvara sina kunder mot hotbrev. Med den bakgrunden är det beundransvärt av Telia att driva målet till HD.

Demonstration mot IPRED

Demonstration mot IPRED - Creative Commons by cybriks - Klicka för källa

I ett läge när man inte kan lita ens på partier som har kongressbeslut om att tillåta fildelning är det skönt att det finns företag som står upp för sin och sina kunder rätt! För precis som Telia ser jag inte vad swetorrents har gjort för olagligt. Det finns även en intressant aspekt där Sveriges, hårda, implementation av IPRED kan strida mot datalagringsdirektivet, om detta visar sig stämma så har dom verkligen slagit knut på sig själv dom som förespråkat båda. (Host)Ifpi(host)

Det är tragiskt att politiker stiftar lagar om teknik dom inte förstår som domstolar som inte förstår tekniken ska tolka efter att advokater som inte förstår tekniken har försökt förklara den… Vi behöver reda upp den här sörjan och en start är att rösta in politiker som förstår tekniken och vad den medför i riksdagen i höst!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , och .