Klamberg – för att tänka efter är bra

Mark Klamberg är förutom doktorand i folkrätt vid Stockholms universitet något så djävla fint som en bra bloggare! Jag tycker att Klamberg förtjänar att lyftas upp lite extra, inte bara för att han nästan alltid hamnar på det jag anser är rätt sida staketet utan även för hur han kommer dit. Med en knivskarp analys bryter han ner dom mest komplicerade frågor för att därefter inte leverera ett svartvitt svar utan snarare vad den avgörande punkten är. Svaret lämnas påfallande ofta till läsaren, med sin egna ideologiska vinkling att finna.

Mark Klamberg

Mark Klamberg - Bild tagen utan tillstånd från hans Blogger-profil (flåt) - Fotograf okänd

När han ser frågetecken i andras argumentation så frågar han om förtydligande, istället för att blankt såga den andra sidan. När det kommer ny information så kan han omvärdera sitt ställningstagande, en konst många politiker saknar. Han ser igenom fina formuleringar på ett vasst sätt. Han analyserar dom tunga delarna och ser vinkeln vi andra ofta missar.

Mark ser dom intressanta aspekterna där vi andra ser en nyhet bland alla andra.

Ibland levererar Mark bara oerhört starka och bra citat:

I länder som Saudiarabien är system för övervakning förmodligen mer dödliga och skadliga ur en MR-synvinkel än kanonrör från Bofors.

Ibland pekar Mark bara på en liten detalj, som när FRAs integritetskränkande istället för att bedömas utifrån syftet ska bedömas utifrån effekt. En av många detaljer som Mark har upplyst oss om!

Titta här ovanför. Varenda länk där är en av Marks artiklar. En artikel som är ett exempel på varför du borde följa hans blogg. Att jag skriver ett långt hyllningsinlägg till en icke-pirat mitt i uppstarten av valrörelsen, otaktiskt som det är, har att göra med att man behöver Mark om man vill kunna diskutera folkrätt i den svenska bloggosfären idag. Sen hoppas jag ändå att du röstar på piratpartiet i höst. 🙂