Det enda alternativet

Choices by anyjazz65Jag har bott i Skellefteå i drygt 3½år nu och en sak som slår mig är att Skellefteåbor inte verkar gilla omväxling och valmöjligheter. Nu generaliserar jag givetvis å det grövsta, något som är fel, men jag finner mina betraktelser iaf intressanta.

Det finns i princip ett uteställe per åldersgrupp. Det är inte så att du kommer att gå ut på särskilt många olika ställen. För egen del så har jag visserligen varit ute på två olika det senaste halvåret, men det beror på att jag i det ena fallet lät andra bestämma.

Det finns en dagstidning, min arbetsgivare i två veckor till. När Norran startade för 100år sedan så fanns det ett par alternativ, men idag finns det inte en andratidning i spridningsområdet. Hur många regioner i Sverige finns det där ingen tidning får presstöd? Anledningen här är troligen att en ny tidning inte skulle få nog många abonnenter för att kvalificera sig.. för vem vill välja?

Politiskt är det lite samma sak. 72 år med socialdemokratiskt styre kommer det ha varit när vi går till val 2014. 4 av dessa år var socialdemokraterna beroende av vänsterpartiet, men annars har man klarat sig med egen majoritet. För vem behöver omväxling och variation, ja inte skellefteåbon iaf.

Denna besatthet vid motviljan mot att välja har till och med gått så långt att kommunens badhus har det egendomliga mottot: "Det enda alternativet".