Liberaldemokraterna och piratpartiet

RoadcrossDet håller på att startas ett nytt allfrågeparti i Sverige, (L)iberaldemokraterna. Det råder ingen tvekan om att (L) kommer att ha en integritetspolitik och en upphovsrättspolitik som är en piratkopiering av piratpartiets. Detta då Alexander har bett just piratpartister att skriva dom delarna. Detta är gott och bra. Jag blir glad att fler partier håller med om piratpartiet i våra fokusfrågor.

Det jag inte förstår är det plötsliga tryck som uppstod i PP att ta ställning i alla möjliga andra liberala frågor samtidigt. Helt plötsligt var det självklart att piratpartiet som parti var både drog och sexliberalt. Vad jag förstår kommer (L) att vara detta och ha en bra politik på våra områden, varför skulle vi då flytta oss närmare dom? Det känns dumt ur ett strategiskt perspektiv, det känns ologiskt ur ett pragmatiskt perspektiv och det är fel enligt mitt ideologiska perspektiv. Det är för övrigt det sista av detta jag grundat min åsikt på.

Det svek som begicks av dom partier i riksdagen som kallar sig liberaler i samband med FRA-omröstningen blev många liberaler hemlösa. En stor del av dessa sökte sig till piratpartiet, då våra fokusfrågor ligger inom ett liberalt spektra. Att våra fokusfrågor ligger inom ett liberalt spektra betyder inte att det är inom det liberala spektrat som vi ska utvidgas. Jag anser att piratpartiet utvidgning av politiken ska ske inom ett informationspolitiskt spektra.

Jag förstår att en sådan utveckling av partierna skulle få en del att vara med i både (L) och (PP), en möjlighet då båda partierna tillåter dubbla medlemskap och att det självklart kommer leda till att vi förlorar en del liberala medlemmar. Jag önskar givetvis inte förlora några medlemmar, men jag kan inte låta det styra min åsikt om hur jag anser att partiet skall utvecklas. Sen är det visserligen upp till våra medlemmar hur vi utvecklas, men det här är min åsikt och förhoppning och vad jag kommer jobba för inom styrelsen.