Bär lila på internetdagarna

Symboliska handlingar är ibland rent meningslösa, precis som Fredrik Westerlund skriver så vet inte munkarna i Burma om du bär rött eller inte. Dock så är den 27 Oktober lite annorlunda, genom att bära nånting lila då så kan någon hbt-person runt omkring dig kanske bli lite stärkt. 

Många homo, bi och transpersoner vågar idag inte gå ut med deras sexuella läggning pga den hets dom utsätts för, den 27 tänker jag bära lila för att visa mitt stöd för alla runt omkring mig som är hbt, eller bara allmänt queer.

Då detta infaller under internetdagarna så hoppas jag att jag inte blir den enda där som bär lila, därför är det här min utmaning till dig som ska till internetdagarna att bära nånting lila på Onsdagen! Tekniska yrken är mansdominerade och drabbas ofta av den jargong som är så vanlig på mansdominerade platser, att aktivt visa vårt ställningstagande i vardagen är viktigt men en symbolhandling den 27 Oktober är definitivt ett bra sätt att börja förändra detta.