Framtidens sociala nätverk

Network of testimonials: flickr's social network by gustavogTed Valentin är en sån här ruskigt intelligent människa och entreprenör som bland annat står bakom siterna under Minkarta.se. Skaffa ett konto där nu och så passar du på att följa mig på min karta.

Det Ted dock har gjort är smakgrafen, en interaktiv graf där du kan se vem du har mest lika smak som. Det här är ett steg mot ett smartare socialt nätverk. Facebook idag bygger på vilka du känner och vad ni säger att ni båda gillar, Twitter bygger på att du följer människor du tycker säger vettiga saker. Det Teds graf gör är att baserat på vart du sagt att du gillar att äta.

Att matcha människor på detta sätt är troligtvis hur nätverk kommer att bildas i framtiden, du connectar inte till människor baserat på att du känner dom utan för att ni delar mål, intressen eller som i Teds fall smak.

Jag skulle gärna hitta den på facebook som hade mest lika mig i gilla-val till exempel, detta är ett alternativ facebook idag inte erbjuder. Jag tror att vi kommer se mer sånt här i framtiden.