Middagsplanering

Bacon and Eggs by sun-li CC-BY-NC-NDDå en vän ville veta hur jag äter, då jag går ner så mycket, så satte jag mig ner innan helgen och skrev en matplanering. Jag fick tillfälle att tacka han idag för det när jag sprang på han på Ica, då det dessutom gör det enklare att planera inköp och kanske blir lite billigare. Så här kommer då veckans matplan.

Frukost samtliga dagar är ägg och bacon. Dock med undantag av idag då jag, trots planering, glömde köpa ägg igår. Idag bytte jag då ut äggen till en avokado och en bit ädelost. Lunch alla dagar är rester av gårdagens mat, även om jag planerar att göra tonfiskröra på söndag då lördagens middag inte riktigt är lunchlådevänlig.

Idag blev det Köttfärs med Broccoli. Vi hade inte gjort den förut så det var lite spännande. Den fick vara inne längre tid än det står i ugnen, det får maten ofta vara här dock. Tror inte ugnen riktigt håller den temperatur den påstår. Oströran ovanpå fick kosistensen av äggstanning och innehöll nog mycket fett för att vara mättande.

Tisdagar tränar vi på kvällen, jag vill därför helst äta nånting ganska tidigt. Därför blir det imorgon Avokadosallad och grillad kyckling till det. Då Emma inte gillar majonäs kommer vi istället att använda Creme Fraiche dock. Grillad kyckling smiter jag in på ica och köper när jag går från jobbet.

Fisk är jättebra när man käkar LCHF, tyvärr är jag inte jätteförtjust i det men jag bestämde mig för att trycka in det en gång nu när jag skrev en planering. Gräddlax och gratinerad blomkål ska vi därför testa på onsdag. Också detta blir en första gång för oss.

På torsdag blir det en rätt vi har gjort några gånger, dock med en modifikation av receptet. Vi tärnar falukorv (se till att få en med hög kötthalt) och har ner den med broccolin. Broccolilåda är grundreceptet iaf.

Fredagen kommer att tillbringas på julfest tillsammans med mitt jobb. Då blir det att dansa runt buffébordet och hitta det med mest fett och minst kolhydrater. Till det dricker vi rödvin eller vatten. Öl är ondskan själv i LCHF-sammanhang.

Lördagen blir det också ett recept som kräver en del modifikation då ägg inte heller tillhör frugans favoriter, men jag kommer nog att göra halva satsen med ägg då det verkligen tillhör mina favoriter. Avokado med räkor och Äggröra kommer vi njuta av, med ett glas vin till.

Så kommer då söndagsmiddagen. Här kommer en av dom godaste varianterna på champinjoner jag har hittat, och det är dessutom en direkt kapning från kolhydratmaten. Hasselbackschampinjoner och kotletter stekta i rödvin.

Det här tror jag är en ganska normal vecka, bortsett från att vi inte brukar ha maten planerad så här många dagar i förväg. Knappt ens så många timmar som det är dagar nu.