Nätkärlek

Vi kysser varandra före bröllopet Foto: Jonas Ershag

Jag och Emma kysser varandra före bröllopet Foto: Jonas Ershag

För kanske åtta år sedan satt jag på ett nätcommunity som hette Helgon.net och slösurfade, helgon var motsatsen till lunarstorm. Där Lunarstorm var sött och gulligt var Helgon svart och mörkt. Jag ramlade där in på profilen hos en tjej som kallade sig Bellatrix och under fliken ”Bilder” fanns där några bilder som hon själv hade ritat. Flera av bilderna var riktigt bra, vilket jag tog och skrev ett helgon-mail till henne där jag sa just detta. En enkel komplimang, där jag berömde någon som gjort något bra.

Jag och Bellatrix började skicka fler och fler meddelanden till varandra på Helgon, om högt och lågt. Jag har alltid varit väldigt öppen av mig och haft lätt att få kontakt med människor, vilket bidrog till att jag och Bellatrix lärde känna varandra väldigt väl. Vi upptäckte att vi var väldigt olika. Jag lyssnar på metal. Hon lyssnar på Winnerbäck. Jag är antiteist. Hon är kristen. Jag är datanörd. Hon är trädgårdsnörd. Trots detta hade vi ett otroligt givande utbyte i våra mail.

Min tidsuppfattning är väldigt luddig efter det här. Jag och Bellatrix bytte vid något tillfälle mobilnr och började smsa varandra och prata i telefon i timmar ibland. Under tiden var bådas kärleksliv ganska struligt och vi använde ofta varandra som ventiler.

Efter kanske fyra år av samtal så bestämde vi att vi faktiskt skulle träffas. Vi var väl båda rätt intresserade av varandra, men vi hade bestämt att vi inte skulle bli ihop. Ingen av oss var intresserad av distansförhållanden och jag hade skolan i Östersund och Bellatrix hade eget företag  i Skelleftå. Jag for upp till Skelleftå och klev av bussen, synen som mötte mig kommer jag aldrig att glömma. I kläder som måste ha hunnit vända 3-4 gånger på second hand, i färger som jag inte trodde man kunde klä sig i eller kombinera står en otroligt söt tjej.

Under helgen jag tillbringar i Skelleftå hinner jag lära känna den här tjejen ännu bättre och jag träffar även hennes vänner, vilka jag idag kallar mina vänner också. Det var en otroligt rolig första date, men kanske lite udda att en första date varar i flera dagar…

Jag åkte sedan hem till Östersund och vi fortsatte prata i telefon och chatta. Sen en natt, den 10 Juli 2006, så insåg jag att våran chatt spårade ut och ringde upp Bellatrix.

-Du, vi borde ta det här över telefon…

-Jo, svarade hon.

-Alltså, jag vill inte ha nån annan och du vill inte ha nån annan.

-Näe.

-Så, ska vi ta och konstatera att vi är ihop då?

-Jo, vi är väl det.

Här kikade jag på klockan, så jag kan meddela att jag och Emma blev ihop den 10 Juli klockan 03:37 om någon ville veta. Jo, vi har lite konstiga sömnvanor.

Här blev det ju då lite jobbigt, med tanke på att vi inte ville ha ett distansförhållande men det löste sig i Mars året efter då jag flyttade upp till Skelleftå för att börja göra mitt exjobb på Data Ductus.

Från den dagen, då jag flyttade upp hit liknar väl vårat förhållande mer ett normalt förhållande. Vi flyttade till en större lägenhet, vi åkte utomlands tillsammans och på en klippa på Isla Margarita så friade jag till Emma och sedan började ett av dom svåraste projekt jag tagit mig an: Att välja bröllopsdag.

Vår första plan var att vi skulle gifta oss på nyårsafton, men vi skrotade det av två skäl. Dels skulle det vara svårt för Emma att vara barfota och dels skulle troligen färre kunna komma. Men så en dag så slog det mig vilket datum som skulle passa oss perfekt. International talk like a pirate day. Aldrig hört talas om det? Skäms. Det är en dag vigd till att prata och låta som pirater och eftersom både jag och Emma är aktiva i piratpartiet tyckte vi att det skulle vara passande. Det var dessutom på dagen ett år innan valet 2010, vilket nämndes under bröllopet. 😉

Sen ska man ju bestämma tid och för oss var det mycket enklare. Vi ville gifta oss 13:37. Ja, du läste rätt. Magnus Bråth får stå för förklaringen varför. Magnus har alltså bloggat om mitt bröllop, samma dag som vi gifte oss. Han skickade en länk om det till mig idag vilket är skälet till det här inlägget.

Vårt bröllop var fint, romantiskt och nördigt. Vi gifte oss på Talk like a pirate day, klockan 13:37, vi gick in till Star Wars Introt och vår fantastiska präst (Ja, jag gifte mig kyrkligt) höll ett nördigt vigseltal som gjorde att jag stod och grät av skratt och lycka. Min bror lyckades fånga det på sin iPhone från en bit in.

Idag när vi får läsa i tidningar om näthat så skrattar jag bedrövat, för jag vet att nätet är en fantastisk plats för fantastisk kärlek. Utan internet hade jag inte haft världens bästa Bellatrix, Santolina, Mirfak eller som hon heter i köttet: Emma Ershag vid min sida. Utan Internet hade mitt liv varit en mycket tråkigare och tommare plats.

Tack till @sokmotorkonsult som tipsade mig om sitt blogginlägg och @NorthWiz som fick in mig på nätkärleksspåret.