Min viktnedgång

Jag i profil den 2 September

Jag i profil den 2 September

Den 16 Augusti 2010 gjorde jag två saker. Dels rankade jag för första gången högst upp på Civilization Revolution på min PS3 och dels började jag med LCHF. När jag ställde mig på vågen denna dag så visade den 103.6kg. Jag är ungefär 183cm lång så ni förstår att jag inte var särskilt nöjd över detta. Jag hade provat LCHF tidigare inför mitt och Emmas bröllop men efter att ha avbrytit det för bröllopet tog det ett tag för mig att inse att jag borde börja igen.

Den 2 September hade jag gått ner bara 2,6Kg, men jag kände att något hade börjat hända så jag bad Emma att ta kort på mig i profil och rakt framifrån. Jag lägger bara in thumbnails av dessa bilder då jag står med bar överkropp, så behöver ni inte se dom om ni inte vill. Men här är iaf en bild av hur jag såg ut den 2 Sepber, efter ca 2 veckor på LCHF. Det hade inte hänt så mycket med min kroppsform här utan ni kan se det här som en förebild så kommer dom bilder som är efterbilder nedanför. Klicka på bilderna för större format!

Jag den 2 November

Jag den 2 November

Den andra november dröjde det till innan vi kom på att vi skulle ta bild av mig i profil igen. Jag har för mig att det var lite en effekt av att mina byxor inte längre passade mig. 😉 Jag kapade av mitt bälte någon gång här också för att jag hade passerat innersta hålet. Här någon gång började jag på allvar dessutom känna hur jag mådde bättre, det kan ha med att jag hade gått ner till 95Kg också. Jag har alltså tappat 8.3kg men som ni ser på bilden är jag också mycket mindre!

Jag den 15 Januari

Jag den 15 Januari

Den 15 Januari ställde jag mig framför kameran igen, Emma har tagit alla bilderna förresten, och här tycker jag att jag börjar se hälsosam ut. Det här är alltså efter 5 månader med LCHF och jag väger här 89.9Kg. En nedgång på 13.4Kg. I samband med att den här bilden tas sorterar jag ut alla XL-skjortor ur min garderob, jag kan inte längre ha XL. Det är för stort. Fatta att jag nästan grät av lycka här!

Idag väger jag 89.7kg och kan inte göra annat än rekommendera det. Bilden här nedanför visar dock tydligt på riskerna med LCHF som diet: Den måste följas relativt strikt för att inte ge rejäla avslag. Den här grafen är gjord med androidprogrammet Weight Chart och består av en datapunkt nästan varenda dag sen jag började med LCHF den 16 Augusti.

Min vikt under LCHF

Min vikt under LCHF

Hälsa och LCHF handlar inte bara om viktnedgång, det handlar om att må bra och orka mer. Det handlar om att inte få diabetes. Jag vet att LCHF är kontroversiellt, jag vet att det inte funkar för alla. Jag vet att det har funkat för att jag ska få mer energi och må bättre. Jag vet at det har funkat för att jag ska gå ner i vikt. Jag vet att det gett mig ork att göra mycket annat som jag inte orkade med förut. Detta utan att börja motionera mer. Nu har jag börjat göra situps varje dag, något som också jag tror kommer hjälpa mig att få mer energi och må bättre. Men jag tänker inte sluta med LCHF utan starka bevis på att det är onyttigt.