Vilda Beatrice

Datalagringsdirektivet bearbetas som hårdast just nu. Nästan alla riksdagspartierna vill genomföra det, med undantag för Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Javisst, även SD säger att dom är emot hur det ser ut just nu och vill därför bordlägga det. Men det dom vill ändra på är att bl a förlänga lagringstiden på det. Dom vill alltså göra det ännu värre.

Vilda Beatrice påstår att vi kommer att få böta 150 miljoner kronor om vi inte genomför det. Vad hon glömmer att säga är att det kommer kosta Sverige 700 miljoner att genomföra det.
Sagor från Livbåten skriver mer om det.

Inte nog med det, utan Vilda Beatrice påstår även att dom inte kommer att förhandla med SD, samtidigt som hon på Ekots intervju håller med dom i några av deras krav som de vill ha med i införandet. Yay.
Nej, inte behöver man ha nån direkt förhandling med dom om man säger det dom vill höra på radion. Om det räcker för SD att dra tillbaka sitt stöd för en minoritetsbordläggning vet vi inte än.

Anna Troberg har gjort ett bra jobb med 6 st avsnitt om hur datalagringsdirektivet funkar. Det finns även en bra skriven sammanfattning på Piratpartiets egen sida.

EU-kommisionen gjort en kritisk granskning av DLD och rapporten kommer att läggas fram den 21a mars. Varför de flesta riksdagspartierna inte vill vänta med att rösta genom detta tills efter de läst rapporten är en bra fråga. Kan det vara så att de är rädda för att rapporten inte ska vara positiv utan istället visa på en massa problem?

Jag känner själv hur jag börjar bli mer och mer rädd och troligen kommer syssla med en hel del självcensur framåt i tiden.
Så ni som röstar, se till att bordlägga det i alla fall!