Ombyggnation

Väggen som skall rivas med dörrarna till gamla vindstrappen och gamla toaletten.

Gamla dörrarna

Nu har ombyggnationerna här hemma satt igång, igår var rörmokaren här och suckade över alla rör som går under golvet och idag har svärfar rivit ut trappen som gick upp på vinden. Det är även installerat en ny taklucka som går upp till vinden. Det här gör att vi frigör mer än 1½kvm att bygga ut den gamla toaletten med. Vi kommer även sno nån decimeter av hallen uppe för att få ytterligare lite luft inne i badrummet.

Igår var vi och beställde våtrumsmatta, kommer att bli ett stenmönstrat golv med vita väggar och bården har en tegelrand. Jag tror det blir skitsnyggt. Jag och Emma pratade idag om hur vi skulle göra med taket och om svärfar och pappa godkänner idén (det är dom som bygger) ur våtrumsperspektiv så kommer vi att bygga en stjärnhimmel där inne.

Vi har även köpt ett badkar som nu står i sin låda i vardagsrummet som skall in i vårt nya fina badrum när det är färdigt.

Vi var även till banken idag och säkrade upp lite mer pengar, så att vi säkert vet att vi har råd. Egentligen hade vi velat vänta tills vi hade samlat ihop pengarna men med tanke på att vi väntar tillökning i andra hälften av april känns det vettigt att få det ombyggt innan, inte så roligt att ha en liten och bara ha dusch i källaren.

Emma har även rivit tapet, spacklat och målat i vårat sovrum så där inte längre är jätteful strukturtapet. Hon ska måla träd, troligen ekar, på väggarna nu så jag väntar spänt på att se resultatet. Vi hade ju ett målat träd på väggen i vardagsrummet i lägenheten förut, och blir det här lika effektfullt så blir det helt fantastiskt.

En rolig detalj var all text som kom fram när vi rev väggarna i toaletten, bland annat stod det Loverboy på ett ställe där. Något som visar att huset verkligen var menat för oss, det är nämligen ett smeknamn ett par tjejer har på mig…

Vit vägg

Nymålad vit vägg och projektor för trädmålning


Det känns häftigt att renovera, huset blir lite mer… vårt på något vis!