Min första kontakt med WyWallet

Imorse kom jag i kontakt med WyWallet för första gången och att recensera den kontakten är det helt klart värt att bryta bloggtorkan för.

Igår kväll åkte vi in till akuten med våran 11 månader gamla son. Krupp så hemsk så pojken knappt fick i sig luft. Utmärkt vård på Skellefteå lasarett gjorde att vi slutligen kom isäng inatt, halv fyra.

Strax före nio i morse går jag så ut för att betala parkeringsavgift, vi har sett att det står SMS på automaterna förut och tänkte att det blir ju bra då vi inte visste hur länge vi skulle bli kvar på barn. Sagt och gjort, jag tog upp mobilen och smsade som det står på lappen att man ska göra. Men si de skull je aldri ha gjort!

Jag fick nu tillbaka ett SMS, som i kort säger att ja… nu behöver du WyWallet för vi har tagit bort den här smidiga varianten. Jag har inte med mig bilnycklarna ut, så jag tänker att ”Ja, jag får väl skaffa WyWallet då.” och svarar således ”JA” på SMSet.

Jag får nu tillbaka ett SMS som säger att jag kan tanka hem WyWallet på en länk (som finns i SMSet) och att jag dessutom får Aftonbladet Plus gratis i 30 dagar som ny kund. Bara att bli erbjuden aftonbladet plus ser jag som en förolämpning, men jag behöver WyWallet så jag klickar på länken i SMSet.

Den sidan man kommer till lyder:

Not Found

The requested URL /link was not found on this server.

Man skickar alltså ut länkar till sidor som… inte finns? Ursäkta men vad håller ni på med?

Nu är jag dock vad man brukar kalla ”datavan”, jag jobbar ju trots allt som programmerare så jag är inte nödbedd utan går in på Google Play och hittar WyWallet och tankar ner appen.

Jag står nu ute på parkeringen och kör igenom registreringsproceduren på denna app, allt medans fru och barn är kvar där inne. Som tur är.

Jag ska nu registrera mitt VISA-kort, det funkar ju dock inte längre då man måste ha Authorized by VISA. En tjänst jag använder så sällan så jag kommer ärligt talat inte ihåg vilket lösenord jag har. Authorized by VISA förtjänar en extra bloggpost, ”Hur man gör det svårt att handla på nätet.” Dock har WyWallet även möjligheten att köra ”mot faktura”, så jag klickar där och får nån kredit på 1000kr. Skulle inte förvåna mig om jag alltså får betala en fakturaavgift på 50 kr för att betala dom här kronorna jag har lagt på parkering.

Här står jag nu, frusen och frustrerad, efter för få timmars sömn och irriterad efter 25 minuters donande för att få appen att funka (tur det inte var en bussbiljett jag skulle lösa) och självklart knappar jag in fel regnr när jag ska skicka SMSet. Inte WyWallets fel. Jag skickar om och får iväg rätt registreringsnr. En timme senare kommer en fråga om jag vill förlänga parkeringen, på fel regnr, så jag svarar inte på det smset. Ett par sekunder senare kommer en ny fråga om jag vill förlänga och jag svarar ja, då det står rätt regnr.

Sen åker jag till jobbet, får veta att min fru har fått åka hem, åker hem och får veta att vi fått parkeringsbot. Självklart så är det så, att när man har två bilar (fel regnr och rätt regnr) så kommer ett JA att förlänga det första regnr man skickade. I detta fall alltså det felaktiga. Så våran bil hade inte nån betald avgift. Nu blir det att överklaga och se om man kan slippa den här extra utgiften. Sen ska jag avinstallera WyWallet. Tjänster jag bara kan använda genom WyWallet är tjänster som inte förtjänar mina pengar.

Betyg på WyWallet? Ruttna ägg….