Blogg100 – Dag 2

Ett krig håller på att bryta ut kring hörnet och som alltid vill folk förenkla situationen. Det är lätt att bestämma sig för att den andra sidan är god, om man anser att den andra är ond. Så när den homofobe fascisten Putin angriper Krim i Ukraina så är det lätt att anta att det där bor ”goda” människor. Men läser man lite mer så blir situationen lite bökigare.

I Ukraina har nämligen ett nazistiskt antiryskt parti tagit sig in i regeringen. Man har fått bl.a. försvarsministerposten…. Krim har 52% etniska ryssar.

Det görs många liknelser med Hitler och Nazityskland nu, ”Good guy hitler waited five years after his olympic games before he invaded Ukraine.” bl.a.. Men ska vi ta en vanlig fråga som ställs om omvärldens agerande när Hitler började med ”den slutgiltiga lösningen”; Hur kunde omvärlden inte agera? Ska vi ställa den om Krim? Om dom nazister som har regeringsmakt i Ukraina? Kan det vara så att den fascistiske homofoben förhindrade att ryssar i Krim utsattes för en slutgiltig lösning?

Förändrar det att det Putin gjort är folkrättsvidrigt? Nej.

Förändrar det att Putin är en hycklande hög av dubbelmoral? Nej.

Förändrar det att Putin är fascistisk homofob? Nej.

Men kanske, kanske, förändrade det framtidsutsikterna för 52% av Krims befolkning…

Saker är sällan svarta eller vita.