Varför håller du på Luleå Hockey?

Jag har fått svara på frågan så många gånger nu, att jag kanske ska ordna så jag har en länk att ge nästa gång jag får frågan. Det är egentligen ganska enkelt, dom är helt enkelt det bästa laget! Men hur jag kom att inse det, är en aning om än inte mycket, längre.

När jag gick i mellanstadiet var Hockeykort det hetaste, bäst var såklart NHL men även Elitseriens kort var populära och självklart skulle man ha ett favoritlag att hålla på. Hur det kom sig att jag valde Oilers på andra sidan pölen, ja, det minns jag inte. Men hur det gick till när jag valde Luleå det kommer jag iaf ihåg.

Jag var inte intresserad av hockey egentligen, men ska man välja ett lag gäller det att göra det noggrannt så jag tittade på all hockey jag kunde komma över och på den här tiden (Första hälften av 90-talet) så var Luleå det lag som spelade bäst fysisk hockey och det är nånting som jag uppskattade och fortfarande uppskattar. Spelare som Holmström och Renberg drog till sig mitt intresse väldigt enkelt.

Där tändes Lulehjärtat i den här surjämten, och det brinner än idag. I fiendeland. 🙂

Åsså har vi förstås det här av hjälten Myllys.

Detta var mitt fjärde inlägg i Blogg100, på dagen 30 år efter att Luleå tog steget in i Elitserien.